Onze natuurwijnen

Natuurwijn (ook wel vin nature of vin naturel) wordt steeds populairder. Het lastige aan dit type wijn is dat er (nog) geen officiële definitie bestaat. In principe wordt een natuurwijn gemaakt door op zo natuurlijk mogelijke wijze te werken in de wijngaard en de kelder. De meningen over de exacte invulling daarvan lopen echter nogal uiteen. Om u toch inzichtelijk te maken welke wijnen in ons assortiment als natuurwijn beschouwd kunnen worden, hanteren wij de criteria die het Britse wijnmagazine Decanter heeft opgesteld:

  • Biologisch of biodynamisch bewerkte wijngaarden (met een sterke voorkeur voor officiële certificering)
  • Fermentatie met druifeigen (‘wilde’) gisten
  • Geen toevoeging van enzymen
  • Geen gebruik van additieven (zoals zuur, tannine of kleurstoffen) afgezien van SO2
  • SO2 niet hoger dan 70mg/l
  • Geen klaring en geen (of lichte) filtering
  • Geen andere ingrijpende manipulaties (zoals omgekeerde osmose of koude persing)

Op deze pagina treft u een overzicht van onze wijnen die aan bovenstaande richtlijnen voldoen. Liefhebber van puur natuur? Dan is dit uw afdeling!

De Sousa Champagne Tradition Brut

Mousserende witte wijn met lichtgroene nuances en de geur van rijpe vruchten en bloemen. Dankzij de zachte smaak ideaal als aperitief, maar ook lekker bij vis met stevige saus.

FD
Het Financieële Dagblad:

Niets knalt eruit, alles zit op de goede plek. Hier maak je iedereen blij mee en dat maakt 'm tot de ideale huischampagne.

De Sousa Champagne Grand Cru Blanc de Blancs Réserve Brut

Mousserende witte wijn met een aroma van vers gebrande koffie en gedroogd fruit. De smaak is krachtig en droog. Fantastisch als aperitief, maar ook lekker bij vis met krachtig smakende saus.

De Sousa Champagne Grand Cru Cuvée des Caudalies Extra Brut

Mousserende witte wijn met een fijn aroma van hout en rijp geel fruit. De smaak is krachtig en droog. Erg lekker als aperitief, maar ook uitstekend bij vis met krachtig smakende saus of schelpdieren.

93
Parker
The Wine Advocate: 93 punten

Apricot and mandarin orange with notions of almond paste, buttered toast and nutmeg, it's medium to full-bodied, elegant and fine-boned, with a fleshy core of fruit, racy acids and a sapid finish.

De Sousa Champagne Tradition Brut Rosé

Oranjeroze mousserende wijn met de geur van appel en rode vruchten. De smaak is mild, evenwichtig en fris. Heerlijk als aperitief. Ook lekker bij vis, wit vlees of desserts met rood fruit.

De Sousa Champagne Grand Cru Réserve magnum

Heel fraaie, mousserende witte wijn met het aroma van vers gebrande koffie en gedroogd fruit. Dankzij de krachtige, rijpe smaak erg lekker als aperitief of bij vis met een stevige saus.

Flesinhoud: 1500 ml

De Sousa Champagne Grand Cru Brut 3A

Mousserende witte wijn van topkwaliteit, met de geur van vers gebrande koffie en gedroogd fruit. Heerlijk als aperitief, maar de droge, krachtige smaak past ook goed bij vis met stevige saus.

94
James Suckling
JamesSuckling.com: 94 punten

A rich and layered white with soya, ginger, dried apple, pear and honey character. Full-bodied and tight with phenolic tension and framing. Needs food.
De Sousa Champagne Tradition Demi Sec
NIEUW DESIGN

De Sousa Champagne Tradition Demi Sec

Mousserende witte wijn met lichtgroene nuances en de geur van rijpe vruchten en bloemen. Zachte, iets zoete smaak: heerlijk als aperitief of bij (bruids)taart en petit fours.

Viña Falernia Elqui Valley Pedriscal Carmenère 2018

Dieprode Chileense wijn met een krachtig, verfijnd aroma van rijpe bramen, bessen en geurig eikenhout. De volle smaak is zacht en evenwichtig. Heerlijk bij verfijnde kruidige vlees- of wildschotels.

92
James Suckling
2020
JamesSuckling.com: 92 punten

Mocha, blackcurrants, cassis, chili peppers and mint chocolate on the nose. Some roasted walnuts. It’s medium- to full-bodied with a firm core of black fruit and dark spice. Polished tannins.
Perswijn
2018
Perswijn: 4,5 sterren

Zwoel, breed, intens, vanille, machtig en rijp, diep, indrukwekkend
Goud
Mundus Vini
2018
Goud
Mundus Vini
2017

Domaine de la Tour du Bon Bandol rouge 2019

Franse rode wijn, gemaakt van de mourvèdre-, grenache- en cinsaultdruif. Kruidig, fruitig aroma en een volle, krachtige smaak. Deze pittige wijn is heerlijk bij gegrild vlees of wild.

92
Revue du Vin
2019
La Revue du Vin de France: 92 punten

Haute concentration de fruit. Une sensation argileuse déroule une matière pulpeuse profonde, dominée par un mourvèdre de haut niveau. Les épices parfument la finale sensuelle. Déjà irrésistible.

Sous le Bouchon Corbières Nature Rouge 2021

Dieprode, intens fruitige wijn met aroma's van pruim, braam en zwarte bes aangevuld met Zuid-Franse garrigue-kruidigheid. Culinair breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij hartige hapjes, ovenschotels met groente of gegrilde kip. Houdbaar tot twee à drie jaar na oogstdatum.

Perswijn
2019
Perswijn: 4 sterren

Intens zoete kersen, peperig, bramen, stevig en sappig, flinke zuren, energiek

Sous le Bouchon Corbières Nature Blanc 2021

Frisdroge witte wijn met een aroma van groene appel, wat honing en licht florale nuances. De smaak zet rond en sappig in en eindigt aromatisch met een verfrissend zuurtje. 

Perswijn
2019
Perswijn: 4 sterren

Kruiden en bloemen, perzik, gele pruimen, mooi sappig en droog, fijne zuren

Manincor Vigneti delle Dolomiti Rosso Cassiano 2020

Grote verfijning met zijdezachte tannines. De biodynamische producent Manincor behoort tot de top in Alto Adige.

Perswijn
2020
Perswijn: 5 sterren

Zwarte bessen, bramen, rozemarijn, chocolade, ceder, vol, fris, goede tannine, compact, lang
91
Vinous
2020
Vinous: 91 punten

Lifts from the glass with a mix of brambly wild berries, dusty roses and mentholated herbs. It’s round and supple on the palate, with pepper-tinged red fruits and inner florals cascading throughout.
92
James Suckling
2020
JamesSuckling.com: 92 punten

The full nose of wild blackberries, licorice and allspice pulls you into this generous and quite fleshy Alto Adige red cuvee that has a spot-on balance of powdery tannins and richness.
17
Perswijn
2019
Perswijn: 17 punten

Zwarte bessen, kersen, peper, cederhout, fraai, vol maar fris, fraaie tannine, grote lengte

Le Clos du Caillou Châteauneuf-du-Pape Les Quartz 2020

Les Quartz is een van de topwijnen van Le Clos du Caillou. De blend bestaat uit overwegend grenache met een tikje syrah, wat een rijpe, zwoele, zeer fruitige stijl oplevert. Ideaal bij krachtige vleesgerechten.

94
Vinous
2021
Vinous: 94 punten

On the palate, it is full-bodied, concentrated and tightly structured with a muscular profile framed by ripe tannins. Perfectly balanced by lively acids.
93
James Suckling
2021
JamesSuckling.com: 93 punten

Medium body with fine tannins and bright acidity. It has a crunchy and transparent character on the palate with a supple harmony. Great fruit and tension with a succulent finish.
91
Jeb Dunnuck
2021
JebDunnuck.com: 91 punten

A medium-bodied, pretty, elegant style. Wild strawberries, darker berries, peppery garrigue, and flowers all define the nose, and it's lightly textured and balanced on the palate.
17
Jancis Robinson
2021
JancisRobinson.com: 17 punten

Ripe, attractive and really concentrated. A slight vanilla note as well on the mid palate. Lovely balance, and has a lightness to it that is very attractive.

Tenuta De Angelis Offida Quiete Pecorino 2021

Pittige droge witte wijn met fijne toastgeuren en rijpe appel en abrikoos in het aroma. De smaak zet sappig, fris in en ontwikkelt zich vol en aanhoudend met een lange afdronk.

Perswijn
2021
Perswijn: 3,5 sterren

Aromatisch, tropisch fruit, meloen, mango, sap, bittertje, fris zuur, elegant
Perswijn
2019
Perswijn: 3,5 sterren

Grapefruit, hooi, zilt, kruidig, zacht, zuiver

Sabaté i Coca Corpinnat Castellroig Reserva Brut Nature 2019

Frisse Spaanse bubbel met een fijne mousse. In de geur florale tonen en wat citrus. De smaak zet frisdroog in en eindigt sappig en evenwichtig met een aanhoudende mousse. Prima aperitief, maar ook te combineren met frisse salades en tapas.

9-
Hamersma
2019
De Grote Hamersma: 9-

Corpinnat is een klein clubje ambitieuze cavaproducenten, die de beste cava willen maken. Slaagt de familie Sabaté i Coca glansrijk in. Sabaté is Spaans voor schoenmaker, coca de Catalaanse uitvoering van de pizza, maar deze cava is eerder te vinden in Michelinrestaurants dan in pizzeria’s, en ziet graag goed geschoeid en keurig gekleed gezelschap om zich heen. Streng en aards, zoals cava betaamd, met rijp fruit en een aristocratische afdronk die menig champagne schaamtevol doen blozen...
Por Favor
2017
Por Favor Spanje:

De macabeo, parellada en xarel-lo voor deze prachtige Brut Nature komen van 30 plots. Met z’n delicate mousse, spanning, frisheid en droge, zilte karakter is de Castellroig dé begeleider van oesters.
Even geduld a.u.b.