Lekkere wijn recepten

Geroosterde verse worst met rozemarijn en salie

Hoofdgerecht: 4 personen Bereiding: ca. 25 minuten

Ingrediënten

  • 8 stevige takjes rozemarijn
  • 8 Italiaans gekruide verse worsten (bijvoorbeeld Butch & Dutch venkel-tijmworst)
  • 4 plakken pancetta van ca 1cm dik
  • 32 salieblaadjes
  • olijfolie

Bereiden

  • Leg de rozemarijn in water.
  • Maak van elke worst 3 kleine worstjes door voorzichtig te draaien zodat het vel de kleinere stukjes afsluit. 
  • Snij de pancetta in 32 stukjes.
  • Rijg aan elke rozemarijntak om en om 3 stukjes worst, 4 stukjes pancetta en 4 salieblaadjes.
  • Bestrijk de spiezen met olie.
  • Rooster ze op de barbecue, een grillpan of in een oven van 200°C. 

Wijn-spijs: Collefrisio Montepulciano d’Abruzzo
Fonkelende, donkerrode wijn vol rijp fruit met milde, kruidige tonen van specerijen door de rijping in eikenhouten vat. De wijn is vol en stevig, maar blijft lekker zacht hangen. Hierdoor past hij bij veel verschillende gerechten. Van geroosterd vlees en stoofschotels tot romige, rijpe kaas. In combinatie met de worst en knapperig geroosterde rozemarijn wordt de wijn zachteren iets frisser. Dat vormt een lekkere tegenhanger van het vettige vlees. Bijzondere combinatie voor een feest-BBQ.

  Recept downloaden

Collefrisio Montepulciano d'Abruzzo 2022

Volrode wijn uit Italië, met een krachtig en kruidig aroma. De smaak is zacht en fris en past heel goed bij gekruide pastagerechten of gegrild vlees van de barbecue.

Perswijn
2021
Perswijn: 4,5 sterren

Krachtig, met specerijen, peper, donker fruit, structuur en sap; hij heeft mooie zuren, bitters, en een fijne lengte.
Perswijn
2020
Perswijn: 4 sterren

Warm en zwoel, krentjes, tabak, zacht en sappig, rijp, fruit en goede tannine
Even geduld a.u.b.