Lekkere wijn recepten

Boerenkoolstamppot met rookworst

Hoofdgerecht 4 personen bereiden: 35 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram gesneden boerenkool
  • 1,5 kilo in stukken gesneden kruimige aardappelen
  • 1 rookworst
  • ¼ liter water
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel boter
  • wat azijn

Bereiden

  • Doe 600 gram gesneden boerenkool in een pan.
  • Leg daar 1,5 kilo in stukken gesneden kruimige aardappelen op.
  • Voeg ¼ liter water en 1 theelepel zout toe en breng alles aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken.
  • Leg 1 rookworst op de aardappelen.
  • Kook nog 15 minuten totdat de aardappelen gaar zijn.
  • Haal de rookworst uit de pan en houd hem warm. Giet de rest af.
  • Stamp de boerenkool en aardappelen door elkaar.
  • Meng er circa 1 eetlepel boter en wat azijn door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snij de rookworst in plakjes en leg die erop. Direct serveren.
  Recept downloaden
Even geduld a.u.b.