Bag-in-Box
Geniet langer van uw wijn met dit slimme tapsysteem!

Wat is het?
Eigenlijk zegt de naam het al. Een Bag in Box (BIB) is een wijnserveersysteem waarbij de wijn verpakt is in een plastic zak in een kartonnen doos. De plastic zak is voorzien van een kraantje, waarmee de wijn in een glas getapt kan worden. De inhoud varieert per BIB, maar ligt meestal zo rond de twee, drie liter. Omdat de wijn zo verpakt is dat er geen zuurstof bij de wijn kan komen wanneer u de wijn tapt, blijft de wijn in een BIB na opening veel langer goed dan in een fles.

Hoe werkt het?
Heel simpel: om wijn te kunnen tappen opent u de doos op de aangegeven plek. Door de ontstane opening trekt u het kraantje dat aan de plastic zak bevestigd is naar buiten. En voilà: uw wijntap is klaar voor gebruik. Een Bag In Box met witte wijn of rosé kunt u in de koelkast bewaren. Ideaal, want zo tapt u altijd een lekker koel glas wijn.

Hoe zit het met de kwaliteit?
Ook heel simpel: kwalitatief hoeft een wijn verpakt in een BIB niet onder te doen voor diezelfde wijn uit een fles. Net zoals op de schroefdop is ook op de BIB lange tijd een beetje neergekeken vanwege de associatie met goedkope wijn van lage kwaliteit. Feitelijk is de BIB echter niets minder dan een heel slimme oplossing die een handige aanvulling kan zijn op wijn uit een fles.

De voordelen van de Bag in Box op een rijtje:

  • De wijn is na opening tot wel 6 weken langer houdbaar dan uit een fles
  • De kwaliteit doet niet onder voor die van wijn uit een fles
  • De BIB is zeer eenvoudig in gebruik
  • U hoeft niet steeds een fles open te maken, maar kunt één of twee glazen drinken
  • Ideaal als huiswijn of voor feestjes
  • Handig mee te nemen in de auto op vakantie, of op de boot
  • De BIB is minder milieubelastend dan een glazen fles (en het scheelt u de rit naar de glasbak)

Château Puech-Haut Languedoc Le Benjamin Rouge BIB 3 liter 2018

Heerlijk soepele, kruidige rode wijn uit de Languedoc. Rijpe fruittonen in de geur en smaak met een aangename, lichte kruidigheid. De smaak is rond, medium-vol toegankelijk. Als aperitief of borrelwijn, maar ook lekker bij rood vlees, grillgerechten, zomerse salades met kip en kazen.

Inhoud: 3000 ml

Wine business
2018
winebusiness.nl:

Syrah, grenache, merlot en cabernet sauvignon geven een volle smaak, met veel fruit en soepelheid. Prachtig kunstzinnig tonnetje. Koelen!

Château Puech-Haut Languedoc Le Benjamin Blanc BIB 3 liter 2023

Modern gemaakte witte Languedocwijn met een rijke, volle geur en een aangename, fris-sappige smaakaanzet. Heerlijk als aparitief maar ook perfect bij visgerechten, zeevruchten en wit vlees.

Inhoud: 3000 ml

Château Puech-Haut Languedoc Le Benjamin Rosé BIB 3 liter 2023

Mooie, kenmerkende Languedocrosé, met een sappige, licht kruidige smaak en een aangename afdronk. Ideaal als aperitief of begeleider van salades, gegrild vlees en vis, maar ook lekker bij vegetarische gerechten zoals gegrilde groenten.

Inhoud: 3000 ml

Even geduld a.u.b.