Grüner veltliner is de witte druif voor de ‘nationale wijn’ van Oostenrijk en is een gastronomische alleskunner. Hij staat aangeplant in alle delen van Oostenrijk, maar is op zijn best in gebieden langs de Donau, zoals Wachau, Kremstal, Kamptal, Traisental, Wagram en Weinviertel. Hij rijpt laat en geeft fruit met citrusaroma’s, levendigheid, kruidigheid en soms wat witte peper. De smaak van de wijn is afhankelijk van de mate van rijpheid van de druiven en varieert van licht en spritzig in het koele Weinviertel tot krachtig en weelderig in de warmere Wachau. Veltliners van hoog niveau kunnen vaak goed rijpen.
Frisdroge witte wijn uit Oostenrijk, met de geur van rijp geel fruit en een volle, sappige en kruidige smaak. Heel goed te combineren met rijke visschotels of verfijnd kalfsvlees.
Volle droge witte wijn uit Oostenrijk, met de geur van rijp fruit en kruiden. Gerijpt in acaciahouten fusten. De krachtige smaak past uitstekend bij vis, gevogelte of kalfsvlees.
Frisdroge Oostenrijkse witte wijn. Met z'n volle, droge smaak combineert deze topwijn uitstekend met visgerechten, lichte pasta's met paddenstoelen of asperges.
Fraai getypeerde Grüner Veltliner met veel aromatische expressie van peer, citrus en witte bloemen. Opwekkend, sappig en heerlijk frisdroog van smaak met een goede lengte. Ideaal om zo te drinken, of in combinatie met lichte salades, visgerechten en kruidige tapas.
Heerlijk frisse, droge witte wijn uit Oostenrijk, met een fruitig en kruidig aroma. De sappige smaak past goed bij salades en koude voorgerechten. Ook lekker als aperitief.
Gastronomische, droge witte wijn met een sprekende geur van bloesem, appel, peer en groene kruiden. Ranke stijl met vulling, puur fruit en opwekkende zuren. De finale is mooi droog en verfijnd.