Dolomia mineraalwater

Water is niet zomaar iets. Het is belangrijk de bron ervan te kennen. Er is water dat uit de aarde opborrelt en er is water dat op een hoge plek ontspringt. Dolomia komt hoog uit de bergen van het natuurpark in de Dolomieten; puur en zuiver als de omringende natuur.

  • Is met een laag mineralengehalte een van de lichtste en best uitgebalanceerde soorten water
  • Getuigt van puurheid met een minimale hoeveelheid nitraten (1,8 mg/l)
  • Past heel goed in natrium- en caloriearme diëten en stimuleert de spijsvertering


Dankzij de verfijnde, prettige smaak is Dolomia heerlijk water om elke dag te drinken!

 

Dolomia: Puur en verfijnd

Dolomia is water met een laag mineralengehalte. Het ontspringt op 833 meter hoogte aan de rotsen van de oostelijke Dolomieten. Hier, in Val Cimoliana, ligt het natuurpark Dolomiti Friulane, geklasseerd als UNESCO Werelderfgoed. Een betoverende plek, met een adembenemend landschap van zeldzame schoonheid. Dit beschermde gebied met zijn onaangetaste natuur is van groot geologisch belang en kent een indrukwekkende diversiteit aan flora en fauna.

Natuurlijke balans

Dolomia mineraalwater is geclassificeerd als water met een laag mineralengehalte.* Het residu aan droge stof van 108 mg/l maakt het tot een van de lichtste en best uitgebalanceerde soorten water van dit moment. Het onderscheidt zich door een extreem laag natriumgehalte van 0,16 mg/l, waarmee het tot de mineraalwaters met de laagste natriumgehaltes hoort.

De pH-waarde van Dolomia is 8,1, dus de zuurgraad is laag, en het bevat een optimale concentratie aan nuttige mineralen als calcium, magnesium en bicarbonaat. Die zijn onmisbaar voor een goede water-zoutbalans in het lichaam.

*Water met een laag mineralengehalte moet volgens de EU-richtlijnen voor mineraalwater een totaal van 50 tot 500 mg/l aan opgeloste vaste stoffen hebben.


Voor dieet, sport of gewoon elke dag

De bijzondere verhouding van mineralen in Dolomia water geeft het zelfs vochtafdrijvende eigenschappen, waardoor het heel goed past in natriumarme en calorie-arme diëten. Ook helpt het sporters bij het herstel van de water-zoutbalans in hun lichaam en stimuleert het de spijsvertering. De hoeveelheid nitraten is minimaal (1,8 mg/l), wat getuigt van de puurheid van Dolomia water. En dankzij de verfijnde, prettige smaak is Dolomia heerlijk water om elke dag te drinken.

Onderzoek bevestigt werking Dolomia

De Universiteit van Pavia en het San Raffaeleziekenhuis in Milaan - beide internationaal toonaangevende en gezaghebbende instituten op het gebied van controle van mineraalwater - hebben microbiologische analyses uitgevoerd en verschillende experimenten gedaan met Dolomia. Daarin is aangetoond dat Dolomia water kan worden ‘aanbevolen voor natriumarme diëten’, en beide instituten bevestigen dat het water voldoet aan de huidige wetgeving op dit vlak. Ook bevestigen ze het vochtafdrijvende effect en de superieure biologische samenstelling.

In juli 2008 erkende het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid Dolomia water als geschikt en aanbevolen voor het bereiden van flessenmelk en andere voeding voor pasgeboren baby’s, inclusief baby’s die borstvoeding krijgen.

Download hier de informatiebrochure

Even geduld a.u.b.