€ 5,30 per fles

Ficada Terras do Sado rosÚ 2014

Het wijngebied Peninsula de Setúbal ligt op het gelijknamige schiereiland Setúbal, net onder Lissabon. De Portugezen noemen Setúbal wel het moeder-wijngebied van Portugal. Dit vanwege de eeuwenoude wijntraditie maar ook omdat volgens vele Portugese wijnliefhebbers hier de beste wijnen van Portugal worden gemaakt. Deze lekkere, droge rosé wordt volledig van de kwaliteits-druivensoort castelao of wel de periquita gemaakt. Na een korte inweking van deze rode druif wordt het sap gescheiden van de schil en gist de wijn verder als ware het een witte. De rosé behoudt daardoor alle fruitigheid en kenmerken van de druif.
 

Share |

  • Schroefdop

  • Proefnotitie
  • Proefnotitie voor Ficada Terras do Sado rosÚ

    Sappige, fruitige, droge rosé met een soepele, elegante smaak en een verfrissende afdronk.

    Drinken bij

    Heerlijke terraswijn maar ook goed te schenken bij salades of koude voorgerechten

    Houdbaarheid

    Direct na de oogst op dronk en tot maximaal anderhalf jaar daarna te bewaren.

  • Onderscheidingen (5)
  • JaarOnderscheiding
    2013 Perswijn juli 2014 ***(*)Perswijn juli 2014 ***(*)
    2010 Finalist Proefschrift Wijnconcours 2011
    2009 Perswijn juni/juli 2010 ***(*); Mollig en aantrekkelijk, frambozen en aardbeien, hint en zoet, lekere frisheid en sapPerswijn juni/juli 2010 ***(*); Mollig en aantrekkelijk, frambozen en aardbeien, hint en zoet, lekere frisheid en sap
    2009 Finalist Proefschrift Wijnconcours 2010Finalist Proefschrift Wijnconcours 2010
    2007 Finalist Proefschrift Wijnconcours 2008
  • Schrijf een beoordeling
  • Schrijf een beoordeling

  • Producentprofiel
  • Adega de Peg§es

    Profiel downloaden

    De geschiedenis van de coöperatie Adega de Pegões – iets ten zuidoosten van Lissabon – is nauw verweven met de ontwikkeling van de hele regio. In de jaren vijftig stelde de Portugese regering hier grote stukken land ter beschikking van landarbeiders en liet er onder andere veel druivenstokken aanplanten. En wie wijndruiven teelt, moet ook wijn maken, maar dat is natuurlijk weer een vak apart, en zo werd in 1958 de coöperatie geboren.

    Na de revolutie van 1974 maakte de coöp een moeilijke en onzekere tijd door, maar in de jaren negentig kon er weer fors geïnvesteerd worden in kwaliteit. Na een grondige renovatie, de aanschaf van nieuwe tanks, vaten en persen, en de komst van vakkundige wijnmakers was Adega de Pegões klaar voor de 21e eeuw.

    Het bedrijf ligt tussen twee rivierdelta’s in, niet ver van de kust. Het klimaat is er plezierig mediterraan en druiven doen het er uitstekend. Zoals veel coöperaties maakt ook Adega de Pegões een uiteenlopende reeks wijnen, van droog wit en rood tot heel aangenaam zoet. Portugal is rijk aan inheemse druivenrassen en hecht er ook veel waarde aan die druiven te behouden. Dat maakt Portugese wijnen, en ook die van Adega de Pegões, nog eens extra interessant.

  • Specificaties
  • DranksoortWijn
    KleurrosÚ
    Smaakdroog
    LandPortugal
    HerkomstgebiedTerras do Sado
    Producent Adega de Peg§es
    Druivenrassen100% Castelão
    Oogstjaar2014
    Omverpakking6 flessen
    Flesinhoud750 ml
    Alcohol 12,50 %

Ficada Terras do Sado rosÚ