€ 13,45 per fles

Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano magnum 2013

Zuid-Italië en met name de regio Apulië staan momenteel sterk in de belangstelling door de productie van originele en betaalbare wijnen. Er wordt op grote schaal geïnvesteerd en steeds vaker vind je Apulië wijnen die zeer positief beoordeeld worden in de belangrijkste wijngidsen. De Amerikaanse wijnjournalist Robert Parker noemt Apulië zelfs de meest spannende wijnregio van dit moment. De rode Domiziano uit Salento is een goed voorbeeld van de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding van dit moment. Gemaakt van uitsluitend de negroamaro druif en zeer typisch Zuid-Italiaans van geur en smaak. Zondoorstoofd, zacht, kruidig en zwoel! Al tweemaal winnaar van het Proefschrift Wijnconcours en regionale en nationale winnaar van de Huiswijncompetitie.
 

Share |

  • Proefnotitie
  • Proefnotitie voor Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano magnum

    Geconcentreerde rode wijn met veel kruidigheid en gekonfijt fruit in het aroma. De smaak is vol, rond en zwoel: de afdronk krachtig en stevig.

    Drinken bij

    Een wijn die een stevige schotel verdient, zoals kruidige stoofgerechten of gegrild vlees met kruidige sauzen.

    Houdbaarheid

    Op dronk vanaf 1 jaar na oogst en indien gewenst tot 4 jaar na de oogst te bewaren.

  • Schrijf een beoordeling
  • Schrijf een beoordeling

  • Producentprofiel
  • Cantine Due Palme

    Profiel downloaden

    Helemaal in de hak van de laars van Italië, dicht bij Brindisi in de streek Salento (regio Puglia), ligt Cantine Due Palme. Deze coöperatie werd in 1989 opgericht en is nu, met 1000 leden en 2200 hectare wijngaarden, een van de grootste en actiefste coöperaties van Zuid-Italië.

    Het leuke van deze grote coöp is dat ze de Salentijnse wijnbouwtradities in ere wil houden, zoals het oeroude gebruik om de wijnstokken in gobeletvorm te snoeien. Ook verwerkt men oude, inheemse druivenrassen zoals negroamaro, aleatico, fiano, malvasia nera en susumaniello. Dat laatste ras is heel productief in zijn jonge jaren, terwijl de opbrengst later drastisch afneemt. Dat is, zo denken de wijnboeren hier, de reden waarom hij susumaniello heet, wat ‘beladen als een ezel’ betekent.

    Cantine Due Palme staat natuurlijk wel met beide benen in de 21e eeuw: de kelder heeft een oppervlakte van 45.000 m2 en bevat alle snufjes die een moderne wijnmakerij nodig heeft, van een oenologisch centrum tot roterende vergistingstanks en een eigen laboratorium.

    Naast minder bekende druivenrassen gebruikt deze coöp ook druiven als sangiovese, pinot nero, cabernet sauvignon, merlot en syrah voor rood, en pinot bianco, chardonnay en sauvignon blanc voor wit. Het assortiment bestaat uit rood, wit en rosé, mousserend wit en rosé, en zoet rood en wit. Stuk voor stuk wijnen met een warm Zuid-Italiaans karakter.

  • Bijpassend recept
  • Pasta Putanesca

    Een klassieker uit de Italiaanse keuken, de 'pasta van de hoertjes’, dus lekker pittig met rode peper, ansjovis, olijven, peper, knoflook en kappertjes.

    Ingrediënten

    - 400 gram spaghetti
    - 50 ml olijfolie, extra vergine
    - 2 eetlepels kappertjes
    - 100 gram zwarte olijven zonder pit, fijngesneden
    - 1 rode peper, fijngesneden
    - 100 gram cherry tomaten, in vieren gesneden
    - 2 eetlepels platte peterselie, fijn gesneden
    - 12 ansjovisfilets
    - 1 citroen in vier parten

    Bereiding

    - Kook de pasta in ruim kokend water met zout 'al dente’.
    - Maak in de tussentijd de saus: doe een eetlepel olijfolie in een grote pan en voeg de ansjovis toe. Roer op matig hoog vuur de ansjovis tot hele kleine stukjes in de olie.
    - Voeg dan de rest van de olijfolie toe samen met de kappertjes, rode peper, olijven en peterselie. Laat op zacht vuur gedurende twee minuten de smaken intrekken.
    - Haal de pasta van het vuur en giet af. Houdt een paar eetlepels kookvocht apart.
    - Doe de pasta bij de pan met de saus en roer goed door. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht toe als de saus zich niet mooi over de pasta verdeeld.
    - Verdeel de pasta over vier borden en knijp er per bord een kwart citroen over uit. Serveer direct.

    Wijn-spijs: Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano
    De saus is pittig, krachtig en uitgesproken van smaak. De wijn is ook vol en stevig met zoet, zwart fruit. Dat aantrekkelijke zoetje in de wijn pakt de peper heel mooi op en verzacht die. De power van de wijn komt overeen met die van het gerecht. De versgeperste citroen over de pasta hout het geheel spannend en fris.

  • Specificaties
  • DranksoortWijn
    Kleurrood
    Smaakdroog
    LandItalië
    HerkomstgebiedApulië
    Producent Cantine Due Palme
    Druivenrassen100% Negroamaro
    Oogstjaar2013
    Omverpakking6 flessen
    Flesinhoud1500 ml
    Alcohol 12,50 %


Vergelijkbare wijnen voor Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano magnum

Cantine Due Palme Salento Tenuta Albrizzi 2013

€ 9,95 per fles

Cantine Due Palme Primitivo del Salento Don Cosimo 2013

€ 7,85 per fles
Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano magnum