6,35 per fles

Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano 2014

Angelo Maci

De meest succesvolle huiswijn uit Italië wordt almaar beter. Angelo Maci en zijn team maken een strenge selectie van negroamarodruiven en laten de wijn gisten met behoud van de rijpe druivenaroma’s. Vervolgens rijpt de wijn ongeveer vier maanden in kleine eikenhouten fusten.

Meerdere malen gekozen tot huiswijn van het jaar op de concoursen van het magazine Proefschrift. Won in 2015 bovendien een Gambero Rosso Oscar voor de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Gambero Rosso 2015

Delen |

  • Schroefdop

  • Proefnotitie
  • Proefnotitie voor Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano

    Geconcentreerde rode wijn met veel kruidigheid en gekonfijt fruit in het aroma. De smaak is vol, rond en zwoel; de afdronk krachtig en stevig.

    Drinken bij

    Een wijn die een stevig gerecht verdient, zoals kruidige stoofgerechten of gegrild vlees met kruidige saus.

    Houdbaarheid

    Op dronk vanaf één jaar na de oogst en indien gewenst te bewaren tot vier jaar na de oogst.

  • Onderscheidingen (12)
  • JaarOnderscheiding
    2013 Proefschrift - juli/augustus 2015: Ronde geur met zoete specerijen en rijp fruitProefschrift - juli/augustus 2015: Ronde geur met zoete specerijen en rijp fruit
    2013 Proefschrift - Nationale Huiswijncompetitie 2015: Finalist
    2012 Perswijn - oktober 2014: ***(*)Perswijn - oktober 2014: ***(*)
    2012 Proefschrift - mei/juni 2014: Winnaar Regionale Huiswijncompetitie 2014 - 7,5Proefschrift - mei/juni 2014: Winnaar Regionale Huiswijncompetitie 2014 - 7,5
    2012 Italiaanse Huiswijncompetitie 2014: WinnaarItaliaanse Huiswijncompetitie 2014: Winnaar
    2011 Het beste van de WijnalmanakHet beste van de Wijnalmanak
    2011 Proefschrift Wijnconcours 2013: Finalist
    2011 Proefschrift - Nationale Huiswijncompetitie 2013: Finalist
    2010 Wijnalmanak 2013Wijnalmanak 2013
    2010 De ProefKrant - Finalist Regionale HuiswijncompetitieDe ProefKrant - Finalist Regionale Huiswijncompetitie
    2010 Winnaar Regionale Huiswijncompetitie 2012 Categorie cafť
    2009 Proefschrift - Regionale Huiswijncompetitie 2011: Winnaar categorie Cafť
  • Schrijf een beoordeling
  • Schrijf een beoordeling

  • Producentprofiel: Wie maakt deze wijn?
  • Cantine Due Palme

    Helemaal in de hak van de laars van Italië, dicht bij Brindisi in de streek Salento (regio Puglia), ligt Cantine Due Palme. Deze coöperatie werd in 1989 opgericht en is nu, met 1000 leden en 2200 hectare wijngaarden, een van de grootste en actiefste coöperaties van Zuid-Italië.

    Het leuke van deze grote coöp is dat ze de Salentijnse wijnbouwtradities in ere wil houden, zoals het oeroude gebruik om de wijnstokken in gobeletvorm te snoeien. Ook verwerkt men oude, inheemse druivenrassen zoals negroamaro, aleatico, fiano, malvasia nera en susumaniello. Dat laatste ras is heel productief in zijn jonge jaren, terwijl de opbrengst later drastisch afneemt. Dat is, zo denken de wijnboeren hier, de reden waarom hij susumaniello heet, wat ‘beladen als een ezel’ betekent.

    Cantine Due Palme staat natuurlijk wel met beide benen in de 21e eeuw: de kelder heeft een oppervlakte van 45.000 m2 en bevat alle snufjes die een moderne wijnmakerij nodig heeft, van een oenologisch centrum tot roterende vergistingstanks en een eigen laboratorium.

    Naast minder bekende druivenrassen gebruikt deze coöp ook druiven als sangiovese, pinot nero, cabernet sauvignon, merlot en syrah voor rood, en pinot bianco, chardonnay en sauvignon blanc voor wit. Het assortiment bestaat uit rood, wit en rosé, mousserend wit en rosé, en zoet rood en wit. Stuk voor stuk wijnen met een warm Zuid-Italiaans karakter.

  • Bijpassend recept
  • Pasta Putanesca

    Een klassieker uit de Italiaanse keuken, de 'pasta van de hoertjes’, dus lekker pittig met rode peper, ansjovis, olijven, peper, knoflook en kappertjes.

    Ingrediënten

    - 400 gram spaghetti
    - 50 ml olijfolie, extra vergine
    - 2 eetlepels kappertjes
    - 100 gram zwarte olijven zonder pit, fijngesneden
    - 1 rode peper, fijngesneden
    - 100 gram cherry tomaten, in vieren gesneden
    - 2 eetlepels platte peterselie, fijn gesneden
    - 12 ansjovisfilets
    - 1 citroen in vier parten
     

    Bereiding

    - Kook de pasta in ruim kokend water met zout 'al dente’.
    - Maak in de tussentijd de saus: doe een eetlepel olijfolie in een grote pan en voeg de ansjovis toe. Roer op matig hoog vuur de ansjovis tot hele kleine stukjes in de olie.
    - Voeg dan de rest van de olijfolie toe samen met de kappertjes, rode peper, olijven en peterselie. Laat op zacht vuur gedurende twee minuten de smaken intrekken.
    - Haal de pasta van het vuur en giet af. Houdt een paar eetlepels kookvocht apart.
    - Doe de pasta bij de pan met de saus en roer goed door. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht toe als de saus zich niet mooi over de pasta verdeeld.
    - Verdeel de pasta over vier borden en knijp er per bord een kwart citroen over uit. Serveer direct.

    Wijn-spijs: Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano
    De saus is pittig, krachtig en uitgesproken van smaak. De wijn is ook vol en stevig met zoet, zwart fruit. Dat aantrekkelijke zoetje in de wijn pakt de peper heel mooi op en verzacht die. De power van de wijn komt overeen met die van het gerecht. De versgeperste citroen over de pasta hout het geheel spannend en fris.

  • Specificaties
  • DranksoortWijn
    Kleurrood
    Smaakdroog
    LandItalië
    HerkomstgebiedApulië
    Producent Cantine Due Palme
    Druivenrassen100% Negroamaro
    Oogstjaar2014
    Omverpakking12 flessen
    Flesinhoud750 ml
    Alcohol 12,50 %


Vergelijkbare wijnen voor Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano

Cantine Due Palme Salento Tenuta Albrizzi 2014

9,95 per fles

Cantine Due Palme Primitivo del Salento Don Cosimo 2014

7,85 per fles
Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano