37,95 per fles

De Sousa Champagne Tradition Demi Sec

Erick de Sousa is één van de toonaangevende kleinere producenten van topkwaliteit champagne. Zijn wijnen worden in de internationale wijnpers als bijzonder goed omschreven. In tegenstelling tot de bekende merkchampagnes heeft de Sousa maar een kleine productie. U vindt daarom zijn champagnes slechts op een beperkt aantal adressen. Het is een echte “liefhebber-champagne” voor mensen die meer letten op kwaliteit dan op merk-bekendheid! Deze Demi-Sec Tradition is gemaakt van Chardonnay (50%), Pinot Noir (40%) en Pinot Meunier druiven uit de gemeente Avize. Achterop de fles vermeldt de Sousa de “date de dégorgement” Dat is de dag waarop de wijn definitief is gebotteld. Belangrijk om te weten want zo kunt u de versheid van de wijn in de gaten houden!
 

Herkomstgebied - Champagne

Delen |

 • Biologisch

 • Proefnotitie
 • Proefnotitie voor De Sousa Champagne Tradition Demi Sec

  Heldere kleur met lichtgroene nuances. Fijne mousse. Geuren van rijpe vruchten en nuances van bloemen. De ronde, zachte en iets zoete afdronk houdt lang en zuiver aan.

  Drinken bij

  Heerlijk als aperitiefen dé champagne bij zachte (bruids)taarten petit fours.

  Houdbaarheid

  Vanaf de datum van dégorgement op dronk en vers tot ongeveer drie jaar daarna.

 • Schrijf een beoordeling
 • Schrijf een beoordeling

 • Producentprofiel: Wie maakt deze wijn?
 • De Sousa & Fils

  Een enorme kwartskristal die de sereniteit van de vatenkelder waarborgt... Kruidentheeën tegen ziekten van de druivenstok... Een klein beetje tovenarij komt er wel bij kijken, bij de champagnes van Erick de Sousa. Maar dat is geen enkel probleem, want ze zijn zo levendig en zuiver, dat je hem alles vergeeft. Bovendien is De Sousa er zelf van overtuigd dat het zijn druiven en wijnen alleen maar goed doet. 'De grond leeft ervan op', zegt hij.

  De Sousa is gevestigd in het dorp Avize in de Champagnestreek. Zijn wijngaarden liggen in de grand cru Côte des Blancs, waar voornamelijk chardonnay staat aangeplant. Erick, van de derde generatie, werkt biologisch-dynamisch en gebruikt geen chemische bestrijdingsmiddelen.

  De Sousa laat een deel van zijn wijnen in houten vaten gisten. Dat geeft meteen al extra smaak. De wijnen worden gemengd, ondergaan een tweede gisting op fles en veranderen zo in champagne. Na rijping wordt het gistbezinksel uit de fles verwijderd. De Sousa zet als een van de weinige producenten de datum waarop dit gebeurt op het etiket van de fles, zodat je als koper weet hoe lang dat geleden is. Ook dat is tamelijk uniek en ook daaruit blijkt zijn grote liefde voor wat hij maakt.

 • Specificaties
 • DranksoortChampagne
  Kleurwit
  Smaakdroog
  LandFrankrijk
  HerkomstgebiedChampagne
  Producent De Sousa & Fils
  Druivenrassen50% Chardonnay
  40% Pinot Noir
  10% Pinot Meunier
  Oogstjaar-
  Omverpakking6 flessen
  Flesinhoud750 ml
  Alcohol 12,50 %


Vergelijkbare wijnen voor De Sousa Champagne Tradition Demi Sec

De Sousa Champagne Grand Cru Réserve magnum

84,25 per fles

De Sousa Champagne Grand Cru Cuvée des Caudalies Extra Brut

61,30 per fles
De Sousa Champagne Tradition Demi Sec