€ 41,55 per fles

Finalist Proefschrift Wijnconcours 2013

Agrapart Champagne Les 7 Crus Brut

De Agrapart champagne is afkomstig van voornamelijk Grand Cru wijngaarden in Avize, in het hart van de Côte de Blancs. De huidige wijnmaker Pascal Agrapart maakt diverse champagnes die tot de top van het gebied behoren. De productie is beperkt tot ongeveer 80.000 flessen per jaar. Als een van de weinige producenten vermeldt Agrapart op het achteretiket de botteldatum en de dégorgement datum. Dégorgement is het definitief bottelen na de gisting en rijping op fles. Tot ongeveer 2 jaar na deze dag smaakt de champagne op zijn best. Een vermelding die eigenlijk alle producenten van champagnes en mousserende wijnen zouden moeten doen! Kijk voor meer informatie op de website www.champagne-agrapart.com

Herkomstgebied - Champagne

Share |


Bronvermelding: Radio 3FM - Freaknacht 07-10-2011

 • Proefnotitie
 • Proefnotitie voor Agrapart Champagne Les 7 Crus Brut

  Een fraaie, verfijnd mousserende champagne. De delicate, licht gerijpte geur harmonieert perfect met de droge en zachte smaak.

  Drinken bij

  Een uitstekend, uitermate feestelijk aperitief en zeer geschikt bij fijne hapjes (amuses).

  Houdbaarheid

  Vanaf nu op dronk en desgewenst te bewaren tot twee àdrie jaar na aankoop.

 • Onderscheidingen (11)
 • JaarOnderscheiding
  nvt The Wine Advocate - november 2013: 92/100 punten
  nvt Perswijn - december 2014: 16/20 puntenPerswijn - december 2014: 16/20 punten
  nvt WineLife - december/januari 2015: Uitblinker in eigen stijl en kwaliteitWineLife - december/januari 2015: Uitblinker in eigen stijl en kwaliteit
  nvt Finalist Proefschrift Wijnconcours 2014: 8-Finalist Proefschrift Wijnconcours 2014: 8-
  nvt Perswijn - december/januari 2013: 15.5/20 puntenPerswijn - december/januari 2013: 15.5/20 punten
  nvt Perswijn - december 2011: ****(*)
  nvt Wine-searcher - november 2013: These are 10 of my favorite under-valued producers.Wine-searcher - november 2013: These are 10 of my favorite under-valued producers.
  nvt Tim Atkin MW: Pascal Agrapart is one of the rising stars of the Côte des Blancs, making (mostly) bone-dry, oak-fermented Blanc de Blancs from old-vine chardonnay. Look out for their Les 7 Crus.
  nvt Sterwijn Wijnalmanak 2012Sterwijn Wijnalmanak 2012
  nvt WineLife - december 2010: Prachtig! Zeer levendig, complex en gelaagd. Met citrusfruit, geroosterde amandel en toast. Intens en prima lengte. Lees het etiket achterop.
  nvt Finalist Proefschrift Wijnconcours 2013 categorie mousserendFinalist Proefschrift Wijnconcours 2013 categorie mousserend
 • Schrijf een beoordeling
 • Schrijf een beoordeling

 • Producentprofiel
 • Agrapart & Fils

  Profiel downloaden

  Niet elk champagnehuis heeft zijn eigen wijngaarden. Agrapart & Fils heeft het geluk wél zelf druiven te kunnen telen. Zo kan dit sympathieke familiebedrijf in Avize de kwaliteit van het hele proces van champagne maken van begin tot eind sturen, en dat is precies wat wijnmaker Pascal Agrapart wil. 
  De wijngaarden van Agrapart, 10 hectare verdeeld over 55 percelen, liggen in de Côte de Blancs, het deel van de Champagne waar chardonnay de grote specialiteit is. Die druif doet het erg goed op de kalkhoudende bodems hier en dat is te proeven in de wijn. Bij Agrapart doen ze er veel aan om de kenmerken van bodem en druif terug te laten komen in hun champagne. Zo gebruiken ze ‘huisgemaakte’ compost om het bodemleven te bevorderen en de wijnstokken sterker te maken. (Het paard waarmee de wijngaarden geploegd worden, levert daar vast ook een bijdrage aan.)

  Verder verwerkt Pascal Agrapart de druiven van de diverse percelen apart tot wijn en gebruikt hij gisten die van nature op en rond de druiven voorkomen. Agrapart experimenteert graag een beetje – bijvoorbeeld met druivenrassen die in het verleden een grote(re) rol speelden in de streek – maar zijn doel is toch vooral om ieder jaar weer levendige, prachtig zuivere champagnes te maken. En daar slaagt hij meesterlijk in.

  Tim Atkin (master of wine en wijnschrijver): Pascal Agrapart is one of the rising stars of the Côte des Blancs, making (mostly) bone-dry, oak-fermented Blanc de Blancs from old-vine chardonnay. Look out for their Les 7 Crus, a blend of grapes from all seven villages in which the family owns vines.

 • Specificaties
 • DranksoortChampagne
  Kleurwit
  Smaakdroog
  LandFrankrijk
  HerkomstgebiedChampagne
  Producent Agrapart & Fils
  Druivenrassen100% Chardonnay
  Oogstjaar-
  Omverpakking6 flessen
  Flesinhoud750 ml
  Alcohol 12,50 %


Vergelijkbare wijnen voor Agrapart Champagne Les 7 Crus Brut

De Sousa Champagne Grand Cru Réserve magnum

De Sousa Champagne Grand Cru Réserve magnum

€ 84,25 per fles
De Sousa Champagne Grand Cru Cuvée des Caudalies Extra Brut

De Sousa Champagne Grand Cru Cuvée des Caudalies Extra Brut

€ 59,25 per fles
Agrapart Champagne Les 7 Crus Brut